0

Пекин, Пламен Вълков, наш пратеник

Единствената ни представителка при жените в алпийските дисциплини на Игрите на 24-ата зимна олимпиада Ева Вукадинова започва утре своето участие. Тя ще стартира с №68 в гигантския слалом в Янцин. Състезанието при дамите започва в 3,30 ч (българско време). Вторият манш е от 8,30 ч. 

Часовете за започване при дамите бяха разместени, за да може между тях от 6,00 ч. (българско време) да бъде вкарано спускането при мъжете, което трябваше да се проведе днес, но бе отменено заради бурния вятър в горната част на писта „Скалата“.
Фаворитки за златото при дамите са Сара Хектор (Швеция – с три победи през сезона за СК), Микаела Шифрин (САЩ – с две победи през сезона за СК), Теса Уорли (Фр – една победа през сезона за СК) и Петра Влъхова (Слвк - носителка на голямата СК). 


В биатлона при жените на 15 км с 4 стрелби утре ще ни представят Милена Тодорова, Мария Здравкова и Даниела Кадева.

Четвъртата ни участничка - Лора Христова, намя да стартира. Те е едва на 18 години и е най-младата състезателка в българския отбор. От треньорския ни щаб са преценили да й дадат допълнителна почивка в тежката и много изискваща физически дисциплина утре, за да я запазят възможно най-свежа за спринта на 7,5 километра на 11 февруари, когато тя ще направи олимпийския си дебют.

Стартът е от 11 ч. българско време.